U bent hier

Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen vzw

Cultuurcentrum Strombeek (kortweg CcS) brengt een divers, uitgebreid en gevarieerd cultureel aanbod naar een breed publiek, en stimuleert mensen in hun creatieve ontwikkeling.

CcS houdt permanent voeling met de leefwereld van publiek en kunstenaars; het aanbod is voortdurend in beweging, speelt in op actuele tendensen, en heeft oog voor nieuw talent. De selectie van CcS is een kwaliteitsmerk en staat voor verdieping.

CcS wil de bezoekers raken, ontroeren en beroeren. CcS gaat op zoek naar datgene wat net iets anders toont of brengt dan het alledaagse, of wat het alledaagse op een andere wijze belicht.  CcS vertrekt vanuit het kwaliteitsprincipe van een goed, doordacht, en door de gemeenschap gedragen cultuurprogramma.

CcS presenteert grootse dingen naast kleine, broze creaties. CcS zoekt naar meerwaarde in wat het aanbiedt, overtuigd van het belang van cultuurbeleving en van de impact hiervan op het individu en onze samenleving. 

 

Museumcultuur Strombeek/ Gent 2013-2016

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit priv├ęcollecties en nieuwe producties.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.

 

CC Strombeek


Open: 
onthaal mei-aug: wo & vr | 9u-12.30u & 14u-17.30u di & do | 9u-12.30u & 14u-19.45u sep-apr: ma, wo & vr | 9u-12.30u & 14u-17.30u di & do | 9u-12.30u & 14u-19.45u za | 9u-12.30u foyer elke dag vanaf 11u
Gemeenteplein
Strombeek-Bever
Vlaanderen
+32 (0)2 263 03 43

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN