U bent hier

Bubox

Van BENEDENGALERIE naar BUBOX

BUBOX is een ruimte voor hedendaagse beeldende kunst in Kortrijk waarbij resoluut gekozen wordt voor kunstenaars die op een eigenzinnige en artistieke manier met de ruimte en haar omgeving willen omgaan. Het biedt jong opkomend talent de fysieke ruimte voor experiment, creatie, presentatie en de mentale ruimte voor het discours met het publiek.

De continue aandacht voor de evoluerende tentoonstellingspraktijk vertaalt zich in een verrassend, vernieuwend en uitdagend programma met een vijftal projecten op jaarbasis.

BUBOX is tevens de naam van de stuurgroep jonge beeldende kunst in Kortrijk.

2006-2015

Al een tiental jaar werkt de cel tentoonstellingen actief rond actuele beeldende kunst in Kortrijk. Het begon in 2006 toen de fakkel werd overgenomen van de programmering in de Benedengalerie – Cultuurcentrum. In 2013 sloot de Benedengalerie zijn deuren maar de werking zette zich voort in de gerenoveerde exporuimte van de Paardenstallen, annex Broelmuseum op het Buda eiland.

Anno 2015, bij de start van het tiende werkjaar, krijgt deze plek én werking een eigen identiteit met de nieuwe naam BUBOX, vergezeld van een passend logo.

Alle Artikel
Korte Kapucijnenstraat
Kortrijk
Vlaanderen
+32 (0) 56 27 74 74

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN