U bent hier

Botanique

Van 1829 tot 1939 was het een plaats van wetenschap en botanische studies, daarna werd het gebouw veertig jaar lang wat aan zijn lot overgelaten, en bijna een halve eeuw later werd het omgetoverd tot een ruimte voor cultuur en verbeelding. Om op 23 januari 1984 het cultureel centrum van de Franse Gemeenschap van België te worden.

Vergeleken met de diversiteit aan disciplines die aanvankelijk werden afgetast, is de Botanique meer dan ooit gericht op muziekconcerten en plastische tentoonstellingen.

Brug tussen heden en verleden, een kunstencentrum met een heel gevarieerde activiteitenkalender: beeldende kunsten, fotografie, concerten, enzovoort.

Tussen het grijs van de stad bevindt zich een historische kruidtuin die in 1984 werd omgetoverd tot het cultureel centrum van de Franse Gemeenschap van België. Vandaag de dag is Botanique meer dan ooit gericht op muziekconcerten en plastische tentoonstellingen, jaarlijks goed voor een tiental exposities en activiteiten rond beeldende kunst met een sterke nadruk op fotografie.

De Botanique is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit en rolstoelgebruikers. De ingang bevindt zich via het park, de tuin.

 


Koningstraat
236
Brussel
Vlaanderen
+32 (0)2 218 37 32