U bent hier

Boghossianstichting – Villa Empain

De Boghossianstichting is open. Boek uw ticket via deze link

Villa Empain (ook genoemd Villa Roosevelt) is een door architect Michel Polak in 1931 in art-decostijl gebouwde villa, gelegen aan de Franklin Rooseveltlaan 67 te Brussel, in opdracht van de toen 23-jarige industrieel baron Louis-Jean Empain, zoon van industrieel Edouard Empain.

Sinds begin 2007 is de Boghossian Foundation eigenaar van de ondertussen als monument geklasseerde residentie met de bijhorende gronden.

Na het volledig renoveren van de Villa Empain, vestigde de Boghossianstichting er in 2010 haar zetel. De Villa Empain, die een echte parel is van het Brusselse erfgoed in Art-decoarchitectuur, is nu een centrum geworden voor kunst en de dialoog tussen Oosterse en Westerse culturen, voor ontmoetingen en ontdekkingen, voor gedeelde emoties en verwondering open voor iedereen.

De Boghossianstichting biedt het hele jaar door een rijk artistiek programma en unieke activiteiten: tentoonstellingen, concerten, conferenties, dansvoorstellingen, workshops voor kinderen, ontmoetingen met kunstenaars, rondleidingen, lezingen, filmvoorstellingen, performances, yogalessen …

 

Logo


Open: 
alle dagen
Gesloten: 
maandag, 1 januari en 25 december
Prijs: 
€10,00
Korting: 
€8,00 - €4,00
€8,00: studenten, leraars, senioren en groepen vanaf 8 personen, €4,00: voor studenten onder de 26 jaar
Gratis: 
voor kinderen onder de 12 jaar, elke eerst woensdag van de maand, voor de leden van de Kring van de Villa.
Uren: 
11.00 - 18.00 uur
Tram: 
Tram 25 –Tram 94 (halte Solbosch)
Bus: 
Bus 71 (Halte ULB)
Franklin Rooseveltlaan
67
Elsene (Brussel)
Brussel
+32 (0)2 627 52 30

Tentoonstellingen