U bent hier

Belgian Chocolate Village

Het industrieel verleden van de gemeente Koekelberg is gelinkt aan de chocolade. De chocoladefabriek Victoria vestigt er zich op het einde van de 19e eeuw en werft naamsbekendheid naast Côte d’Or, Meurisse en Jacques.

Het dorp van de Belgische chocolade. De Belgian Chocolate Village, gelegen in de nabijheid van de Basiliek van Koekelberg is één van Europa’s grootste museale ruimte gewijd aan chocolade.

Op 900m2 wil de Belgian Chocolate Village zich als gastvrije ontmoetingsplaats, maar ook als reflectie-, opvoedings- en herinneringsruimte profileren. Het scenografische parcours toont elke fase van de productie van chocolade, de gebruikswijzen, de geschiedenis, de heilzame effecten, de economie en de diversiteit. Het parcours prikkelt alle zintuigen van de bezoeker.

 

Een tropische serre in hartje Brussel

Een tropische serre in het museum reproduceert de teelt- en ontwikkelomstandigheden van cacaobomen. We vinden er ook banaanbomen, kurkuma en verschillende specerijen, accessoires van chocolade (peperboom, piment, vanilleplant, gember, …).

 

Een atelier, een boetiek en een degustatiesalon

In het moderne en goed uitgeruste chocoladeatelier dat deel uitmaakt van het museumparcours, kunnen geïnteresseerde ambachtelijke chocolatiers geregeld demonstraties, workshops en ‘chocoladeklassen’ organiseren.

Op de eerste verdieping worden in een degustatiesalon en een boetiek een ruim gamma chocoladeproducten evenals afgeleide producten uit heel België aangeboden en verkocht.

 

 

Kobe 10 ELite PE
Open: 
Open elke dag behalve op maandag Tijdens schoolvakanties : open 7/7 alsook op feestdagen die op een maandag vallen
Gesloten: 
Maandag en op 1 januari en 25 december.
Prijs: 
€ 8,00
volwassenen
Korting: 
€ 7,00
Senioren (65+); € 6,00: Groepen volwassenen (vanaf 20 personen); € 5,00: Kinderen (6 en 18 jaar) en studenten; € 4,00: Schoolgroepen; € 20,00: Gezinnen (2 volwassenen en 2 kinderen) + € 5,00 per extra kind.
Gratis: 
Kinderen onder de 6 jaar
Uren: 
van 9.00 uur - 18.00 uur. Weekend, schoolvakanties en feestd
Trein: 
Het Belgian Chocolate Village, gelegen op enkele passen van de nationale Basiliek van Koekelberg, aan de rand van het Elisabethpark, is gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer (op 200 m van station Simonis).
Neckstraat
20
Brussel (koekelberg)
Brussel
+32 (0)2 420 70 76

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN