U bent hier

Atomium

Atomium. Van symbool naar icoon.

Permanente tentoonstelling op drie niveaus / basisbol (niveaus 1 & 2) + panorama (niveau 7)

Op 17 april 1958 opende de laatste Belgische wereldtentoonstelling haar deuren op de Heizelvlakte in Brussel. Het kleurrijke evenement droeg een grenzeloos optimistische boodschap uit van een maatschappij die vertrouwen had in de toekomst. Expo 58 staat in ons collectief geheugen gegrift als een bevoorrechte gebeurtenis.

De nieuwe permanente tentoonstelling Atomium. Van symbool naar icoon vertelt het verhaal van meer dan 50 jaar geschiedenis van een paviljoen dat het symbool is geworden van Brussel en België. De geschiedenis van het Atomium komt uitgebreid aan bod. Een tweede luik vertelt het verhaal van het verval op het einde van de jaren '90 voor de renovatie en haar tweede leven sinds 2006.

 

Tijdelijke expo's

Tijdelijke tentoonstellingsbol / niveaus 3, 4 & 5

Het futuristische & universele Atomium houdt vast aan het ideeëngoed van Expo 58, waarvoor het werd gebouwd.

Thema's zoals wetenschap, vooruitgang en de toekomst, die meer dan ooit actueel zijn, komen er aan bod tijdens diverse tijdelijke tentoonstellingen in de loop van het jaar. Die tentoonstellingen worden georganiseerd met de hulp van internationale instellingen en richten zich tot het grote publiek, en meer bepaald scholen, die een rondleiding met gids of een pedagogisch dossier kunnen aanvragen.

 

Panorama
In tegenstelling tot bepaalde andere uitzichtpunten in het stadscentrum biedt het Atomium door zijn positie op een natuurlijk verhoogd plateau aan de rand van de stad een uniek 360°-panorama over de negentien gemeenten van Brussel.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Open: 
Het Atomium is elke dag open van 10.00 uur tot 18.00 uur (kassa sluit om 17.30 uur).
Prijs: 
€ 16,00
Volwassenen (18-64) De ticketprijs omvat: • het gehele bezoek van het Atomium, zowel de tijdelijke en permanente tentoonstellingen als het panorama. • het gehele bezoek van het ADAM – Brussels Design Museum ( op 150m van het Atomium), zowel de permanente [Plasticarium] als de tijdelijke tentoonstellingen.
Korting: 
€ 14,00 - €8,50
€ 14,00: senioren >65 jaar; € 8,50: kinderen (>115cm -17), studenten met studentenkaart, personen met een handicap
Gratis: 
Kinderen (≤115cm), personen met beperkte mobiliteit, buschauffeurs
Combiticket: 
Combitickets mogelijk: Atomium + Mini-Europe / Atomium + Mini-Europe + Oceade / Atomium + Planetarium
Atomiumsquare
Brussel (Laken)
Brussel
+32 (0)2 475 47 75
+32 (0)2 475 47 79

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN