U bent hier

Art)&(Marges Museum

Al sinds de oprichting van “Art en Marge” als Centrum voor Onderzoek en Verspreiding van outsiderkunst, nu “Art)&(Marges Museum” geworden, heeft het centrum artiesten vertegenwoordigd die in het officiële culturele circuit geen plaats vinden. Deze autodidacte artiesten, “Outsiders” genoemd, werken ofwel alleen, ofwel in kunstateliers voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn of voor personen met een mentale handicap. Sommigen leven in gespecialiseerde verzorgingstehuizen, in psychiatrische ziekenhuizen, anderen beoefenen; de meest verscheidene beroepen: fotograaf, voddenman, schoenmaker, muzikant…. “Art)&(Marges Museum” wil geen gettomuseum zijn, maar een ruimte waar individuele kunstenaars en hun werk aan bod komen, een plaats van uitwisseling, van de ene ik naar de andere, van een kunst zonder marges. Een museum waar we alles in het werk stellen opdat alle bezoekers er zich thuis voelen.

De collectie van het Art)&(Marges Museum bevat meer dan 3.500 werken en bijna 200 kunstenaars van alle nationaliteiten.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

 

 

 

 

Open: 
Het museum is wekelijks open van dinsdag tot en met zondag
Gesloten: 
elke maandag, elke officiële feestdag en gedurende de montage van de tentoonstellingen
Prijs: 
4,00 €
Individuele toegangsprijs.
Korting: 
2,00 €
Gepensioneerden, Kinderen (-18 jaar) en studenten, Groepen (minstens 10 personen), Leden JAP, AICA, ICOM en AFMB, Met de Davidsfonds card, Met de bewoner card - 1,25 €: "Artikel 27"
Gratis: 
Kinderen (-6 jaar), Voor de vrienden van het art & marges museum, Met de Brussels card, Met de « Carte PROF », Voor de leden van het personeel van de « Ministère de la Communauté Française », 1st zondag van de maand
Uren: 
tussen 11u en 18u
Trein: 
Zuidstation: 10 min te voet
Tram: 
32 - 56 - 81 - 82 : uitstappen aan het Zuidstation - overstappen naar metro nr. 2 (Halte “Hallepoort”) metro: 2, 4 en 6 (halte "Hallepoort")
Bus: 
TEC - De Lijn: 134 - 136 - 137 - 365A - W - 123 : Halte “Blaes/Hallepoort” STIB: 27 - 48 : Uitstappen aan de Hoogstraat of de Blaesstraat Train
Hoogstraat
312 - 314
Brussel
Brussel
+32(0)2 533 94 90
+32(0)2 533 94 98

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN