U bent hier

Archeologisch Museum De Kolonie

Een interactief museum voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud, over mens en landschap tijdens de laatste 12.000 jaar voor onze tijdrekening.

Museum De Kolonie vertelt een verhaal over overleven in de natuur, de ontdekking van nieuwe technologieën, het scheppen van een landschap … tijdens de prehistorie in de Kempen. Het museum boeit de bezoeker met authentieke Lommelse prehistorische vondsten,  zoals de raadselachtige gegraveerde steen, vuurstenen pijlpunten, bronzen bijlen, grafurnen met crematieresten… Levensechte figuren van jagers-verzamelaars en filmpjes die prehistorische technieken tonen, voeren je duizenden jaren terug in de tijd. Maquettes en touchscreens met boeiende afbeeldingen  verduidelijken het verhaal. Het verhaal is geschikt voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud!

De topstukken in Museum De Kolonie zijn de gegraveerde rolkei (ongeveer 11.000 v. Chr.) die op de Vlaamse Topstukkenlijst staat, en het bronsdepot van de Konijnenpijp (ongeveer 1.000 v. Chr.). Allerlei vuurstenen gebruiksvoorwerpen en urnen uit aardewerk geven een mooi beeld van hoe het dagelijkse leven in de Kempen veranderde tijdens de prehistorie.

Het museum bezit sinds 1999 het kwaliteitslabel van de Vlaamse Gemeenschap.

 

 


Open: 
Zondag tot en met vrijdag van 13.30u tot 17u (zaterdag gesloten) of op afspraak.
Gesloten: 
Zaterdag
Prijs: 
€2,00 .
Gratis: 
-18 jaar
Kolonie
77
Lommel
Vlaanderen
+32 (0)11 80 34 10

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN