U bent hier

Archéoforum de Liège

Het Archeoforum onder de Place Saint-Lambert is een "monumentale" infrastructuur van 3.725 m² (ongeveer 84 bij 44 meter). Deze afmetingen maken dit forum tot het grootste in Europa in zijn genre. Alle periodes uit de geschiedenis – van de Prehistorie tot de nieuwste tijden – komen er aan bod aan de hand van archeologische resten, zowel roerende als onroerende.

 

Onder de Place Saint-Lambert

Het Archéoforum neemt klein en groot, liefhebbers of nieuwsgierigen mee op ontdekkingstocht naar de ontwikkeling van de vurige Stad van het begin tot nu. Stapsgewijs ontdekken jullie met een interactieve iPad-tablet of in het gezelschap van een ervaren gids de sporen van de eerste bewoners in de prehistorie, de overblijfselen van een indrukwekkende Romeinse villa, de crypte gebouwd op de plaats van de moord op Sint-Lambertus en de funderingen van de verschillende kerken en kathedralen, symbolen van de macht van het prinsdom gedurende zowat duizend jaar. Een totaal nieuwe scenografie met een duidelijk pedagogisch karakter toont ongeziene archeologische stukken en dynamische reconstructies. Er worden op de site nog geregeld opgravingen uitgevoerd en er worden originele tentoonstellingen in het teken van de evolutie van samenlevingen getoond.

 

Tablets, bezoeken en activiteiten

Als plaats voor overdracht van archeologische en historische kennis biedt het Archéoforum een rijk en gevarieerd geheel van voorstellen gezamenlijk uitgewerkt door wetenschappers en gidsen gespecialiseerd in begeleiding. Van het individuele vrije bezoek met een interactieve iPad-tablet in vier talen tot het gezellige groepsbezoek met gids, en een hele reeks activiteiten ontwikkeld voor specifieke publieksgroepen… het Archéoforum vormt een instrument van kennis binnen ieders bereik.

Het gehele, geregeld up-to-date gebrachte aanbod kan u raadplegen op: agenda Archéoforum

Nike Air Max 1 For Sale
Open: 
Dinsdag tot vrijdag
Gesloten: 
zondag, maandag en de feestdagen (01/01 - 01/05 - 21/07 - 15/08 - 27/09 - 01/11 - 02/11/ - 11/11 - 25/12 en de donderdag van Hemelvaart)
Prijs: 
€ 6,00
Gezinstarief: € 13,00 (Voor groepjes van 3 tot 5 personen, max 2 volwassenen per groepje).
Korting: 
€ 5,00
kinderen boven 6 jaar, studenten, houders kortingskaarten en senioren
Gratis: 
-6 jaar
Combiticket: 
Archéoforum / Trésor de la cathédrale: € 8,00 (volwassenen) € 7,00 (studenten en senioren)
Uren: 
09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 10 tot 17 uur.)
Reservering voor groep gewenst.
Place Saint-Lambert
Liège (Luik)
Wallonië
+32(0)4/250 93 70
+32(0)4/250 93 79

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN