U bent hier

Algemeen Rijksarchief

Regelmatig organiseert het Rijksarchief tentoonstellingen, om zo een ruimer publiek bij zijn werking te betrekken.
De meeste van deze tentoonstellingen gaan door in het Algemeen Rijksarchief te Brussel: grotere in de daartoe speciaal ingerichte tentoonstellingsruimte (ingang Ruisbroekstraat 8), kleinere in de inkomhall.

Thematisch zijn deze tentoonstellingen meestal gelinkt aan een historisch thema, dat om een of andere reden in de schijnwerpers staat. De viering van 175 jaar België en de herdenking van de ondertekening van het Verdrag van Rome 50 jaar geleden zijn daar voorbeelden van. Maar ook de neerlegging op het Algemeen Rijksarchief van het archief van het Rode Kruis, dat tijdens Wereldoorlog II het lijden van zovele landgenoten heeft proberen te verlichten, vormde de aanleiding tot het uitwerken van een boeiende tentoonstelling, waarin archiefdocumenten werden afgewisseld met getuigeninterviews en filmmateriaal, en het geheel werd aangekleed met unieke stukken uit de collectie van een verzamelaar.

Nike Air Max
Open: 
dinsdag tot en met vrijdag
Gesloten: 
maandag, zaterdag (behalve de eerste zaterdag van de maand), zondag en feestdagen. Sluiting wegens bestandscontrole van 2 tot 6 juni 2014.
Prijs: 
€ 5,00
Toegang gedurende zeven opeenvolgende kalenderdagen in één Belgisch Rijksarchief (weekkaart).
Gratis: 
-12 jaar
Uren: 
8u30 tot 16u30 (1ste zaterdag van de maand: van 9u tot 12u3
Trein: 
Brussel Centraal. Vanaf het Centraal Station is het hooguit 5 minuten lopen. Men volgt de Keizerslaan. Even voorbij nr. 4 (dienstingang Koninklijke Bibliotheek) daalt men langs een trap af naar het Gerechtsplein. Via een voetgangersgalerij bereikt men de Ruisbroekstraat en het Algemeen Rijksarchief.
Tram: 
tramhaltes in de Regentschapsstraat (Zavelkerk) - metrohaltes in het Centraal Station
Bus: 
bushaltes op de Grote Zavel
Ruisbroekstraat
2
Brussel
Vlaanderen
+32 (0)2 513.76.80
+32 (0)2 513 76 81

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN