U bent hier

Agrarisch Museum (Maldegem-Donk)

In de Smoefelbeekhoeve van Jaak Vannevel zult u het landbouwleven uit (over-) grootvaders tijd een stuk beter leren kennen. 

Een Porsche in een landbouwmuseum? Jawel! In het agrarisch museum Smoufelbeekhoeve te Donk vind je 30 oldtimertractoren die met veel geduld en passie werden opgeknapt tot juweeltjes van techniek. Verder getuigen honderden stukken landbouwbenodigdheden en werktuigen van het agrarisch verleden van de streek: zowat alle werktuigen die landbouwers ooit in de streek gebruikten, heeft het museum in haar collectie, geordend volgens het werk of het gewas waarvoor ze destijds werden gebruikt. Daarnaast herbergt het museum een gedetailleerde reconstructie van de wagenmakerij van de Maldegemse familie Henneman. De smidse werd heropgebouwd, blaasbalg en aambeeld incluis.

Voor er auto’s rondreden, heette een ‘garage’ een wagenmakerij. Ook de bijbehorende smidse werd heropgebouwd, blaasbalg en aambeeld incluis. Je ziet en hoort hier hoe een gewone boerenkar of een chique sjees tot stand kwam. 

Ni?os
Open: 
op aanvraag
Prijs: 
1,50 €
per persoon (min. prijs : € 30)
Gratis: 
2de zondag van september (opendeurdag)
Donkstraat
59
Maldegem
Vlaanderen
+32(0) 50 71 34 34
+32(0)

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN