U bent hier

Abdijmuseum Ten Duinen 1138

Europa heeft vele vaders, maar de cisterciënzers zijn er zeker een van. Het museum (sinds de heropening in 2003 een all weather-site!) laat aan de hand van eigentijdse presentatietechnieken de verdwenen cisterciënzerabdij OLV Ten Duinen herleven. Ook het bredere verhaal van de orde van Cîteaux en de maatschappij(en) waar ze deel van uitmaakte, wordt verteld. Verbanden met andere culturen en religies, én met hedendaagse gebeurtenissen worden niet uit de weg gegaan, integendeel. Dit geheel telt vijf onderdelen: het multimediale abdijmuseum (met een archeologische collectie, schilderijen en documenten), de archeologische site, de zilvercollectie Maldague, de Zuidabdijmolen en de abdijhoeve Ten Bogaerde.
 
Abdijmuseum pakt uit met Virtual Reality beleving

Een Virtual Reality beleving moet de oude Duinenabdij doen oprijzen met de modernste technieken. “Het is fantastisch wat er vandaag allemaal kan met Virtual Reality”, vertelt directeur Dirk Vanclooster. “De bezoeker zal kunnen plaatsnemen in een afgesloten ruimte, zet een speciale bril op, en keert hiermee terug naar het Koksijde uit de Middeleeuwen.” 

Terug naar 1490 met Virtual Reality

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

 

Abdijmuseum Ten Duinen


Open: 
Van 1 april t.e.m. 31 oktober: dinsdag tot en met vrijdag 10 uur tot 18 uur - Zaterdag en zondag: 14 tot 18 uur - Van 1 november te.m. 31 maart: dinsdag tot en met vrijdag: 10 tot 17 uur - Zaterdag en zondag: 14 tot 17 uur.
Gesloten: 
Maandag, 24, 25 en 31 december, 1 januari, maand januari (na de kerstvakantie)
Prijs: 
€7,00
Familieticket (ouders & kinderen): €15 Tal van combimogelijkheden zie: https://www.tenduinen.be/nl/toegangsprijzen
Korting: 
€5,00 - €2,00
Senioren, reductiekaarten, groepen (vanaf 10 personen) - 2,00 € : jongeren 7-18 jaar en studenten
Gratis: 
Kinderen <7 jaar, elke eerste zaterdag van de maand, begeleider van personen met een beperking, leerkrachten (op vertoon van lerarenkaart), Inwoners Koksijde, tweede residenten met K-pas, ICOM/VMV,
Combiticket: 
Abdijmuseum Ten Duinen én het NAVIGO-museum: € 11 - Museumpas (Abdijmuseum Ten Duinen, NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum én Delvauxmuseum.): € 18
Trein: 
station Koksijde + buslijn 69 station Adinkerke + kusttram
Tram: 
Kusttram: halte Ster der Zee (wandelafstand naar het museum: ca. 750m)
Bus: 
69 (Veurne-Nieuwpoort-Oostende): halte Zeepanne of A. Bliecklaan
Koninklijke Prinslaan
6-8
Koksijde
Vlaanderen
+32 (0)58 53 39 50
+32 (0)58 51 00 61

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN