U bent hier

tentoonstelling

Deze zomer houdt het Museum voor Schone Kunsten Gent een collectiepresentatie van kunstschilder Gustave Van de Woestyne (1881-1947). Uit zalen en reserves werden rond de vijftig werken bij elkaar gebracht, waaronder het handschrift van zijn Memento, in menig opzicht een merkwaardig document.

Kleureyck

Het Van Eyckjaar is nog niet voorbij. In het Designmuseum in Gent kun je momenteel een ‘pigmentwandeling’ maken en experimenten met kleur ontdekken. Curator Siegrid Demyttenaere nodigde designers uit om het Lam Gods tijdens de restauratie te gaan bekijken en zich te laten inspireren.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Felix De Boeck

Exact 55 jaar geleden verliet Felix De Boeck (1898-1995) zijn boerderij in het toen nog landelijke Drogenbos ten zuiden van Brussel voor een uitstap naar het Museum van Elsene. Hij ging naar het museum op uitnodiging om er tentoon te stellen. Met die tentoonstelling krijgt De Boeck erkenning als pionier van het modernisme.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Rodin Meunier Minne

Middeleeuwse kunst is een inspiratiebron geweest voor vele generaties kunstenaars. Tijdens de renaissance komt die interesse langs de zijlijn te staan ten voordele van de antieke meesters, maar vanaf de negentiende eeuw groeit de belangstelling voor de gotiek opnieuw in functie van het nationalisme. 

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen MIMA

We geven dieren of objecten graag menselijke eigenschappen. In de populaire cultuur zijn deze antropomorfe uitingen alomtegenwoordig. Wat vertellen die ons over de eenentwintigste-eeuwse mens? De tentoonstelling ZOO in MIMA brengt recent werk van kunstenaars uit diverse creatieve domeinen. 

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Rubens

Mensen die de Sint-Pauluskerk in Antwerpen nog moeten ontdekken, zijn te benijden. Ze hebben hem nog te goed, die overweldigende eerste indruk van de sobere, luchtige kerk in zwart en wit, bij nader inzien in alle hoeken en kanten gevuld met kunstschatten.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Kassel Musée de Flandre

Het Musée de Flandre in Cassel belicht de passie van een man voor een bijzonder en destijds populair genre: kerkinterieurs in de Vlaamse en Hollandse schilderkunst van de zestiende en de zeventiende eeuw. Veertig jaar lang heeft deze verzamelaar gewijd aan het samenstellen van zijn collectie, die nu voor het eerst in een museum te zien is.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Madonna ontmoet Dulle Griet

Het Museum Mayer van den Bergh en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen concipieerden een tweeluik rond twee kunstverzamelaars die hun collecties bepaald hebben: Florent van Ertborn en Fritz Mayer van den Bergh.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Jan Brueghel

Hoewel Jan Brueghel de Oude (1568-1625) de zeventiende-eeuwse tekenkunst nieuw leven inblies, werd er nog nooit een tentoonstelling exclusief aan zijn tekeningen gewijd. Het Snijders&Rockoxhuis brengt daar verandering in door een indrukwekkende collectie Bruegheltekeningen samen te brengen.

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen Constantin Brancusi

Bij elke editie van Europalia is het uitkijken naar de buitenkansen die zich voor de kunstliefhebber aandienen. Dit jaar wordt op Roemenië gefocust en BOZAR pakt uit met een overzichtstentoonstelling van Constantin Brancusi (1876-1957), de man die als geen ander zijn stempel heeft gedrukt op de moderne beeldhouwkunst wereldwijd.

Pagina's

Abonneren op RSS - tentoonstelling