U bent hier

Tongeren. De basiliek en het Teseum

 

Tongeren is België's eerste stad. Dat blijkt volop op de plaats waar nu de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek staat. Het Teseum met zijn fascinerende archeologische site en de schitterende schatkamer, aan de voet van de basiliek zelf: ze vertellen op één plek een verhaal van 2000 jaar. Dat begint met de Romeinse heersers en loopt ononderbroken door tot vandaag. Uniek in België.

 

Deze gids brengt dit verhaal. Of beter: de vele verhalen. Over Romeinse villa’s met hun muurschilderingen. Over de gotische kerk en haar middeleeuwse voorgangers. Over het machtige kapittel dat de formidabele Tongerse kerkschat verzamelde en beheerde. Over de verering van relieken en het rijke muziekleven. En natuurlijk over de eeuwenoude en nog springlevende liefde van Tongeren voor de figuur van Maria.

 

BESTEL HIER

 

96 blz., 16,5 x 21 cm, vierkleuren, garengenaaid. 

 

OKV-abonnees betalen € 12 (inclusief verzendingskosten) per exemplaar, niet-abonnees betalen € 15 (inclusief verzendingskosten) per exemplaar. OKV-abonnees die buiten België wonen maar in Europa betalen € 18, niet-abonnees die buiten België wonen maar in Europa betalen € 22.  

 

Nike
Auteur: 
Patrick De Rynck