U bent hier

Sint-Quintinuskathedraal Hasselt (uitverkocht)

Deze bezoekersgids is uitverkocht.

Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen stelt samen met de parochie Sint-Quintinus, de kerkfabriek Sint-Quintinus, Onze-Lieve-Vrouw Hasselt en het Bisdom Hasselt een nieuwe bezoekersgids voor over de Hasseltse Sint-Quintinuskathedraal.

Het boek telt 96 blz.. Het is een combinatie van een gids met een overzichtsplan en een boek met weetjes. Uitgever Peter Wouters: “We geloven in een publicatie die je zowel ter plaatse kan gebruiken als thuis lezen in je luie zetel. De kennis over ons religieus erfgoed gaat met rasse schreden achteruit. Met deze gids dragen we een steentje bij tot de (her)ontdekking van al het moois in de Sint-Quintinuskathedraal.”

Stadskerk, kerk van de Loonse graven, erfgenaam van de abdij van Herkenrode en tot slot sinds vijftig jaar kathedraal: dat is in een notendop het verhaal van de Hasseltse Sint-Quintinuskathedraal. Dat verhaal begint in de vroege middeleeuwen, als in Noord-Frankrijk de relieken worden aangetroffen van Sint-Quintinus. Een stormachtige geschiedenis heeft geleid tot de bijzonder rijke kathedraal, met kunstschatten uit diverse tijden, tot in de 19de en 20ste eeuw. De Sint-Quintinuskathedraal is een gemeenschapskerk: het zijn de Hasselaren die haar hebben opgebouwd.

De bezoekersgids laat u de Sint-Quintinuskathedraal ontdekken, met haar rijkdom aan veelkleurige beelden, het prachtige textiel uit de kathedraalschat, het befaamde koorgestoelte uit de renaissance, de barokke aankleding en het klankrijke orgel. 

 De Sint-Quintinuskathedraal. Bezoekersgids
Auteur: Tony Waegeman
Druk: Die Keure
Vormgeving: Joke Gosse
Afmetingen: 16.5 x 21 cm, 96 blz., 80 kleurenillustraties, garengenaaid
ISBN: 9789492455048
Verkoopsprijs: € 12

AIR MAX PLUS
Auteur: 
Tony Waegeman