U bent hier

Pieter Pourbus en de vergeten meesters

De zestiende eeuw kunnen we niet vergelijken met de vijftiende eeuw, toen de Brugse schilderkunst de invloed van Jan van Eyck, Hans Memling en Gerard David onderging. Die situatie maakt de zestiende eeuw in Brugge een stuk minder aanlokkelijk voor het grote publiek, en dus ook minder gekend. Het is een van de doelen van de tentoonstelling Pieter Pourbus en de vergeten meesters in het Groeningemuseum in Brugge om daar verandering in te brengen, om licht te doen schijnen op een periode in de kunst die op de achtergrond is gebleven.

In 1998 werd tijdens de expo Brugge en de renaissance. Van Memling tot Pourbus (Sint-Janshospitaal, Brugge) het oeuvre van Pieter Pourbus ruim gecoverd, met als eindpunt enkele vergeten meesters uit de tweede helft van de zestiende eeuw. Het eindpunt van toen is nu het zwaartepunt geworden.

Pieter Pourbus en de vergeten meesters is een noodzakelijke expo die het beeld van de zestiende-eeuwse Brugse schilderkunst scherper stelt en zelfs in vele gevallen bijstelt.

 

Nike SneakersNike Air Max 270
OKV-abonnees die in België wonen, moeten geen verzendkosten betalen!