U bent hier

De wereld van Bruegel - Bokrijk

De wereld van Bruegel - Bokrijk

In 1969 vierde men in Vlaanderen het jubileum naar aanleiding van het 400-jarig overlijden van Pieter Bruegel de Oude. Wat weinigen weten is dat het Openluchtmuseum Bokrijk toen al in de ban was van Bruegel. Dat was onder impuls van dr. Jozef Weyns, de eerste conservator van Bokrijk, die zich zowel voor het uitzicht als de invulling van het museum liet inspireren door het werk van de Vlaamse meester.

Vijftig jaar later is ons beeld van Bruegel grondig bijgestuurd en ook Bokrijk evolueerde mee met de tijd. Wij zijn trots dat we aan de vooravond van de herdenking van de 450ste sterfdag van Bruegel de bezoeker hernieuwd kennis kunnen laten maken met deze uitzonderlijke meester én met Bokrijk.

Dit doen we aan de hand van een interactief Bruegelparcours dat zowel tentoonstellingen, theater als een Bruegelgame combineert. De unieke mix tussen onroerend, roerend, immaterieel, levend en natuurlijk erfgoed die Bokrijk rijk is, biedt een dankbaar aanknopingspunt om het werk van de Vlaamse meester op een hedendaagse manier te herontdekken.

De wereld van Bruegel in Bokrijk is mede tot stand gekomen dankzij talrijke partners, waaronder Toerisme Vlaanderen en de Provincie Limburg. Wij zijn elk van hen bijzonder erkentelijk voor hun steun en vertrouwen. Onze dank gaat ook specifiek uit naar het Kunsthistorisches Museum in Wenen voor de fijne en conviviale samenwerking.

Deze publicatie vertelt het verhaal van De wereld van Bruegel. Daarin komen behalve het parcours ook de voorgeschiedenis en het creatieve proces van dit ambitieuze project aan bod. Dit OKV-themanummer biedt de lezer dus zowel een blik achter de schermen als een overzicht van wat je als bezoeker in 2019 in Bokrijk kunt beleven.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen bovenal dat u Bruegel in Bokrijk dit seizoen zelf komt (her)ontdekken.

 

Liesbeth Kees, Directeur Het Domein Bokrijk                                   

Igor Philtjens, Voorzitter vzw Het Domein Bokrijk, Gedeputeerde

 

 

Kids Running Shoessneakers
OKV-abonnees die in België wonen, moeten geen verzendkosten betalen!