U bent hier

Monumentengids Vlaanderen

 

Erfgoed Vlaanderen werd in 1994 opgericht met als ambitieus doel een oplossing te beiden voor probleemmonumenten. In dertien jaar tijd nam de organisatie evenveel monumenten in beheer. Ze restaureerde ze, gaf ze een nieuwe bestemming en stelde ze open. In 2001 verruimde de missie van Erfgoed Vlaanderen. Ze kreeg ook de opdracht het grote publiek warm te maken voor het belang van erfgoedzorg. De jaarlijkse Open Monumentendag Vlaanderen is het bekendste initiatief. En nu verscheen de Monumentengids Vlaanderen, uitgegeven bij het Davidsfonds. 

 

De gids wijst de weg naar 350 beschermde monumenten en sites die geregeld opengesteld zijn voor het publiek; Het is een bonte mengeling van begijnhoven en belforten, kapellen, kerken, kloosters en abdijen, stadhuizen, kasten en woonhuizen, hoeves, forten en molens. 

 

Heel opvallend is dat de Monumentengids als twee druppels waters lijkt op de Museumgids van OKV: identiek formaat, nagenoeg dezelfde vormgeving en aanpak, tot en met het gebruik van de icoontjes.

 

MV 

 


Monumentengids Vlaanderen

324 blz., garengenaaid

Erfgoed Vlaanderen en Davidsfonds Leuven, 2007

12,50 euro

ISBN 978 90 5826 449 7 


 

Air Max 90 Wovennike sneaker boot in olive green ohio menu prices

Meer lezen?