U bent hier

Stedelijk Museum Ieper (gesloten)

Het Stedelijk Museum Ieper in de Ieperleestraat heeft eind 2017 de deuren gesloten.

De collectie van het Stedelijk Museum is deels verhuisd naar het Yper Museum in de Lakenhalle. Wat er met het voormalige Sint-Jan Godshuis in de toekomst zal gebeuren, is momenteel nog niet geweten.

 

Archief:

Dat Ieper veel méér is dan de trieste vierjarentijd die ‘Eerste Wereldoorlog’ heet, vertelt de stad in het voormalige Sint-Jansgodshuis. Ieper behoorde in de Middeleeuwen tot het selecte clubje van Vlaamse ‘grootsteden’, en Ieper was ook een bisdom en een grensstad. Die histories volg je hier aan de hand van oude kaarten, prenten, schilderijen en archeologische vondsten. En zoals het een stedelijk museum past, komen ook de plaatselijke ‘Schone Kunsten’ en kunstnijverheden aan bod, van de 16de eeuw tot vandaag, met schilderijen, sculpturen, zilverwerk, tin, pronkmeubelen en porselein.

Toen schilderes Louise De Hem (1866-1922) in 1907 haar geboortestad Ieper verliet, overschilderde ze in het museum stiekem de handtekening op een jeugdwerk van haar en verzocht ze vervolgens het museum om het werk bij de anonieme kunst te hangen. Dat is haar niet gelukt. Dit museum is gevestigd in het voormalige Sint Jan Godshuis. Het gebouw uit 1555 is één van de weinige in Ieper die niet volledig vernietigd werd in de Eerste Wereldoorlog.

 

Nike Air Jordan Retro 1 Red Black White - Buy Air Jordan 1 Retro (white / black / varsity red), Price: $60.85 - Air Jordan Shoes
Ieperleestraat
31
Ieper
Vlaanderen
+32 (0)57 23 92 20
+32 (0)57 23 92 75

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN