U bent hier

Pieter Bruegel museum

Pieter Bruegel de Oude (tussen 1525 en 1530 – 1569) maakte in zijn leven 41 schilderijen die heel divers van onderwerp en opzet zijn: boerentaferelen en drukke pleinen, maar ook Bijbelvoorstellingen en beeltenissen van hel en oorlog. De originele schilderijen zijn over de hele wereld verspreid. Maar in het Peerse Bruegelhuis kan je zijn volledige oeuvre in één keer aanschouwen: een unicum! Hier vind je 41 hoogwaardige reproducties op ware grootte, waarvan de originelen over de hele wereld verspreid zijn.

Een verrassende kortfilm -met sprekers als fotograaf Michiel Hendrickx en kunstenaar Koen Vanmechelen- onderzoekt of de schilder werkelijk in Peer geboren is. De film gaat op een originele manier dieper in op zijn totale oeuvre en legt de link met het Peer van vandaag. Individueel kan je deze tentoonstelling bezoeken met een audiogids die op een levendige en originele manier vertelt over de diverse werken. Voor een bezoek in gezinsverband, hebben ze een zoektocht met doe-activiteiten voor de kinderen. Kom je in groepsverband (enkel op aanvraag en maximum 20 personen per groep), dan regelen ze een erkende gids die je meeneemt naar het tijdperk van Bruegel. De film, de audiogidsen en de familiezoektocht zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Men's Sneaker Hub Online
Open: 
Elke werkdag 9.00 uur tot 12.30 uur - 13.00 uur tot 17.00 uur
Gesloten: 
zondag
Groepsbezoeken enkel na afspraak. De film, de audiogidsen en de familiezoektocht zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.
Markt
15
Peer
Vlaanderen
+32 11 61 16 02
+32 11 61 16 05

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN