U bent hier

Lange Max Museum

Het Lange Max Museum is een plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie. Vanaf het boerenerf brengt een lange dreef je tot bij de restanten van de geschutbedding van het voormalig Duitse kanon 'Lange Max'.

In een gloednieuw eigentijds museum verneemt de bezoeker alles over het reusachtig kanon dat Duinkerke beschoot. Ook de Duitse bezetting in Koekelare krijgt de nodige aandacht. Een tentoonstelling geeft je een beeld van de organisatie achter het front. De productie van goederen voor het front draaide in Koekelare op volle toeren. Het bakhuisje bevat nog sporen van de Duitse aanwezigheid en is ingericht als multimediazaal. In het landschap van de Eerste Wereldoorlog musea neemt het Lange Max Museum een unieke plaats in. Dit komt omdat het museum vooral aandacht schenkt aan de Duitse zijde.

Het Lange Max Museum is gelegen op de beschermde site Lange Max met enkele beschermde Wereldoorlogerfgoed en bouwkundig erfgoed relicten. 

 

Lange Max Museum

 

The world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids
Open: 
Juli en augustus: elke dag, de andere maanden: van woensdag tot zondag. Buiten deze openingsuren is, op afspraak, een bezoek voor groepen mogelijk. De aanwezigheid van een gids is enkel op afspraak.
Gesloten: 
Maandag en dinsdag (uitgezonderd in juli en augustus).
Prijs: 
€5,00 *
Inkom met audiogids: €7,00. *Kinderen aangepast tarief.
Korting: 
€4,00 p.p.
Groepen (vanaf 15 personen). Groepen tot max. 20 personen per gids (prijs: €50/gids). Grotere groepen worden gesplitst. Voor groepen worden er geen audiogidsen ter beschikking gesteld.
Uren: 
14.00 - 18.00 uur
Clevenstraat
2
Koekelare
Vlaanderen
(+32) 0476/21.68.59
(+32) 051/58.01.96

Tentoonstellingen