U bent hier

KMSKB Museum voor Moderne Kunst

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) zijn een overkoepeling van de museale instellingen Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Wiertz Museumhet Musée Meunier Museum, het Musée Magritte Museum en het Musée Fin-de-Siècle Museum. Met 20.000 werken van de vijftiende tot de eenentwintigste eeuw bewaren de zes musea de belangrijkste collectie aan beeldende kunsten van ons land.

De verzameling moderne en hedendaagse kunst van de KMSKB bestrijkt de periode vanaf het einde van de 18e eeuw tot vandaag.

Van Jacques-Louis David en zijn wereldberoemde Moord op Marat over de mossels van Broodthaers tot hedendaags werk van Wim Delvoye en Panamarenko. Het zijn maar drie ijkpunten van de collectie moderne kunst in Belgiës schatkamer die ‘Koninklijk Museum voor Schone Kunsten’ heet. Die ‘moderne kunst’ begint eind 18de eeuw met het neoclassicisme. Dat is ook de stijl van het gebouw waar zich de collectie van de 19de eeuw bevindt. Een paar van de vele hoogtepunten: de Franse en Belgische romantici, het zeer volledige overzicht van het oeuvre van James Ensor, de belangrijkste openbare collectie ter wereld van René Magritte, Cobra...

De 20ste eeuw wordt getoond in zes verdiepingen... onder de grond. Bovendien worden die tot op –6 verlicht met natuurlijk licht, dankzij een immense lichtkoker op het Museumplein.

Wegens renovatiewerken zijn bepaalde zalen gewijd aan moderne en hedendaagse kunst tijdelijk ontoegankelijk. U kan aan de infobalie vragen naar het tijdelijke parcours moderne en hedendaagse kunst buiten deze zalen.

 

Ligging van de musea:

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

musée modern museum – The curators’ choice.

Air Jordan 1
Open: 
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur - weekend: 11:00-18:00
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, de tweede donderdag van januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België sluiten op woensdag 24 en 31 december 2014 om 14.00 uur.
Prijs: 
€15,00
Volwassenen (19 - 64 jaar) Collecties + Musée Magritte Museum. Ga naar 'tentoonstellingen' van de website van het museum voor de tarieven van de tijdelijke tentoonstellingen.
Korting: 
€10,00 - €5,00:
Senioren (65+), groepen volwassen (min. 15 pers), Thalys reiziger - € 5,00: Studenten (-26; voltijds onderwijs; op vertoon van studentenkaart), Mindervaliden (1 begeleider van deze persoon geniet hetzelfde tarief), Belgische werkzoekenden en begunstigende van het leefloon (wet van 26 mei 2002), Schoolgroepen (-26; onaangekondigd)
Gratis: 
Kinderen en jongeren (-19; buiten schoolverband), Stadsgidsen van Brussel, Belgisch onderwijzend personeel, Eén begeleider per school-, jeugd- of kansengroep, leden van ICOM (Vl., Belgique Wall-Bxl; op vertoon van een geldig bewijs), Personeelsleden van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO) (op vertoon van een geldig bewijs), Vrienden van de KMSKB, Pers (op vertoon van officiële perskaart of mits contact via de dienst communicatie Brussels Card), Ribbedebie & Attractions et Tourisme, Sotheby's preferred, Eurostar (buy one, get one for free).
Trein: 
Centraal Station
Tram: 
92 of 94 (halte: Koning) - Metro Lijn 1 of 5 (halte: Park of Centraal Station)
Bus: 
Lijn 27, 38, 71 of 95 (halte: Koning) - Lijn 29, 63, 65 of 66 (halte: Park of Centraal Station)
Regentschapsstraat
3
Brussel
Brussel
+32 (0)2 508 32 11
+32 (0)2 508 32 32

Tentoonstellingen