U bent hier

Da Vinci-Museum (Norbertijnenabdij)

Laten we een tikje chargeren: waar moet je naartoe voor Da Vinci’s 'Laatste Avondmaal'? Naar de Norbertijnenabdij van Tongerlo! Dat klopt natuurlijk niet, maar toch is er iets van aan: Da Vinci’s origineel in de Milanese Dominicanerabdij is er namelijk zo slecht aan toe – dat komt onder meer omdat het genie uit Vinci heeft geëxperimenteerd met nieuwe technieken – dat veel van het effect verdwenen is. De bijzonder getrouwe kopie in Tongerlo is bovendien een zeer vroege, vermoedelijk dateert ze al uit 1507-1509, zo’n tien jaar na het origineel. Leerlingen van Da Vinci maakten ze en het werk werd in 1545 in Antwerpen aangekocht. Een museum met één stuk, maar wat voor een.

Leonardo zelf deed zo’n drie jaar over de muurschildering in Milaan, tot grote ergernis van zijn opdrachtgever.

 

Bevestigd: Leonardo Da Vinci hield mee penseel vast bij Vlaams werk

Na intensief onderzoek zijn een team van internationale kunstwetenschappers er vrij zeker van. Leonardo da Vinci heeft het penseel vastgehouden voor de replica van Het laatste avondmaal die zich nu in Tongerlo bevindt. Het gezicht van Johannes is ‘heel waarschijnlijk’ van de hand van de meester.  

(De Morgen 6 november 2019)

 

 

 

 

2018 Cheap Air Jordan 1 Retro High OG Pine Green/Sail-Black To Buy
Open: 
Dagelijks van 1 mei tot 30 september, dagelijks in de paasvakantie (behalve op Goede Vrijdag en Pasen) en elke zondag van maart, april en oktober.
Prijs: 
€3,00
Korting: 
€2,00
voor studenten, 60-plussers, groepen van minstens 12 personen (bezoek in groep is mogelijk na schriftelijke afspraak)
Uren: 
14.00 tot 17.00 uur
Trein: 
Herentals en Aarschot
Bus: 
54, Westerlo; 190, Westerlo/Turnhout
Abdijstraat
40
Tongerlo
Vlaanderen
+32-(0)14-53 99 17

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN