U bent hier

Beeldentuin Hugo Voeten

In de 15 hectare grote private Beeldentuin in Geel (bezoek uitsluitend in groep en na afspraak) staan meer dan 200 werken van meer dan 35 kunstenaars. Sommige kunstwerken werden gecreëerd op maat van de locatie en gaan een speciale dialoog aan met het landschap. De beeldentuin is open voor gereserveerde groepsbezoeken (elke dag, behalve zondag). Vanaf midden oktober tot 28 februari is de Beeldentuin in winterslaap.

Open Beeldentuin: vanaf maart kan u elke eerste woensdag en eerste zondag van de maand individueel aansluiten bij een groep begeleid door een gids en zo de Beeldentuin bewonderen. U dient hiervoor te reserveren. Dit kan via e-mail naar info@artcenterhugovoeten.org. Inkom: € 10. De betaling gebeurt contact voor de rondleiding.

Parkeren aan de Beeldentuin is enkel toegelaten langs de kant van de weg. 

 

De Beeldentuin toont schitterende werken van Novello Finotti, Pavel Koichev, Raymond Glorie, Emil Popov, Joris Gaymans, Wim Delvoye, Krum Damianov, Panamarenko en - uiteraard- vele anderen. 
Meer dan twintig beeldhouwwerken van Arno Breker werpen een integraal, genuanceerd en indrukwekkend licht over het leven en werk van deze steeds controversiële Duitse kunstenaar.

 

Hugo Voeten (1940-2017)

Kunstverzamelaar Hugo Voeten uit Geel overleed in 2017. De voormalige ondernemer en gepassioneerd kunstverzamelaar werd 77 jaar. Zijn Art Center Hugo Voeten in Herentals en de Beeldentuin Hugo Voeten in Geel blijfven open.

Hij opende het private museum in de oude graanfabrieken in Herentals. Hij maakte eerder faam en fortuin als eigenaar van de Kempense supermarktketen Cash Fresh. Toen hij in 2005, goed 35 jaar na het openen van zijn eerste winkel in Retie, zijn zaak weer verkocht aan Delhaize omdat zijn kinderen niet geïnteresseerd waren het werk voort te zetten, bestond zijn Cash Fresh-imperium uit 43 supermarkten en 1.350 werknemers.

Sindsdien verwierf hij vooral faam als kunstverzamelaar en -kenner. Zijn onvoorstelbare collectie is te bewonderen in zijn imposante beeldentuin van 15 hectare rond zijn woning in Geel en in zijn eigen private museum Art Center Hugo Voeten in Herentals. Daarmee gaf hij gestalte aan zijn eigen motto dat kunst niet dient om verstopt te worden in afgesloten kamertjes.

 

OP GOOGLE MAPS:

BEELDENTUIN HUGO VOETEN

Hazenhout 17-19. 2440 Geel. Belgium

DOWNLOAD HIER DE ROUTEBESCHRIJVING

 

 

Art Center Hugo Voeten

Vennen 22. 2200 Herentals. Belgium

DOWNLOAD HIER DE ROUTEBESCHRIJVING


Open: 
De beeldentuin is open voor gereserveerde groepsbezoeken (elke dag, behalve zondag). Open Beeldentuin: vanaf maart kan u elke eerste woensdag en eerste zondag van de maand individueel aansluiten bij een groep begeleid door een gids en zo de Beeldentuin bewonderen. U dient hiervoor te reserveren. Dit kan via e-mail naar info@artcenterhugovoeten.org.
Gesloten: 
Vanaf midden oktober tot 28 februari is de Beeldentuin in winterslaap.
Prijs: 
€ 10
Combiticket: 
Ook combinaties Beeldentuin & Art Center zijn mogelijk: €20,00
Hazenhout
17-19
Geel
Vlaanderen
+ 32 (0)14 22 91 18

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN