U bent hier

André Demedtshuis

Op een prachtige plek, tussen de romaanse Sint-Bavokerk en de oude Leiearm, ligt de oude pastorie van Sint-Baafs-Vijve. In een uithoek van dit dorp groeide de Vlaamse schrijver André Demedts (1906-1992) op. De pastorie is sinds 1983 naar hem genoemd en herbergt ‘zijn’ museum. Demedts was directeur van de West-Vlaamse gewestelijke BRT-omroep, speelde een belangrijke rol in het literair-cultureel leven in Vlaanderen en schreef een bijzonder omvangrijk oeuvre bij elkaar. Je komt hier op het spoor van dit rijke leven aan de hand van boeken en memorabilia van de auteur. Het huis bevat verder tentoonstellingszalen.
 
Naar aanleiding van het 20-jarig overlijden van André Demedts hebben drie jonge vrijwilligers – Alexander Demoor, Bert De Smet (coördinator) en Nick Krekelbergh – een volledig nieuw André Demedtsmuseum samengesteld. Het museum is een combinatie van een statische opstelling (infopanelen over leven en werk van de schrijver-dichter), een semi-statische bibliotheek met leestafels én een audiovisueel en interactief projectiescherm met 70 beeld- en 20 radiofragmenten van, met en over Demedts. Iedereen kan zo zelf kiezen welke aspecten van Demedts hij of zij wil beluisteren en/of bekijken.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen:

Air Max 90 Classic
Open: 
Openingstijden ZOMER: Zaterdag & zondag: 14 tot 18 uur - In juli en augustus: elke dag van 14 tot 18 uur, mét terras; Openingstijden WINTER: Zaterdag & zondag: 14 tot 17 uur
Prijs: 
gratis
Via museum@andredemedts.be kan je een gidsbeurt boeken.
Trein: 
Waregem
Bus: 
53, 54, 81 halte: Sint-Baafs Vijve Plaats
Sint Bavostraat
19
Wielsbeke - Sint-Baafs-Vijve
Vlaanderen
+32(0) 56 60 79 05
+32(0) 56 67 32 44

Tentoonstellingen

MOMENTEEL GEEN TENTOONSTELLINGEN