U bent hier

Ways of Seeing

Ways of Seeing gaat over de verschillende formalistische middelen die kunstenaars aanwenden om ons een andere kijk op de wereld te bieden. 25 kunstenaars met schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, geluid, film en installatie.

De tentoonstelling Ways of Seeing is geïnspireerd op een tekst van de Britse kunstcriticus en schrijver John Berger over de beeldcultuur, uit 1972. Ze gaat over de verschillende formalistische middelen die kunstenaars aanwenden om ons een andere kijk op de wereld te bieden. Curatoren van dienst zijn Sam Bardaouil en Till Fellrath. De tentoonstelling laat de bezoeker kennismaken met de vele manieren waarop kunstenaars vertrouwde vormen en concepten een ander voorkomen én een andere betekenis verlenen.

De tentoonstelling omvat 70 werken van meer dan 25 kunstenaars gecreëerd met heel uiteenlopende media gaande van schilder- en beeldhouwkunst tot fotografie, geluid, film en installatie. Ways of Seeing laat ons kunstenaars weer zien als echte scheppers, die ons er onophoudelijk aan herinneren dat het verband tussen wat we zien en wat we weten nooit vast staat, en dat zien in wezen een politieke daad is.

22/09/2017 tot 18/02/2018
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden