U bent hier

UN | SETTLED

In de beklemmende bunkers en gangen van de Atlantikwall prikkelen kunstwerken, films en in situ installaties je verbeelding. In het Natuurpark vertellen historische foto’s en getuigenissen hoe vluchtelingen tijdens WOI en WOII opgevangen werden.

Een totaalproject over ‘ontheemding’.

In de beklemmende bunkers en gangen van de Atlantikwall prikkelen kunstwerken, films en in situ installaties je verbeelding. UN | SETTLED expo brengt kunstenaars samen die affiniteit hebben met ontheemding. Ze presenteren nieuwe creaties - gemaakt in opdracht van de expo - en bestaand werk.
Over de krachtige rol die verbeelding speelt in onze herinneringen. Over heimwee, onderweg zijn en aankomen zonder thuis te zijn. Welke obstakels moet je overwinnen? Zoek je naar een nieuwe identiteit in een nieuwe thuis? Laat je alles los, om dan opnieuw te beginnen?

Met films, installaties en creaties van o.a. Thomas Demand, Meggy Rustamova, Mekhitar Garabedian, Erkan Özgen, Niko Hafkenscheid en Valentina Stepanova, Filip Berte, Maarten De Vrieze, Michelle Adriaense en Lotte Stoops, Ief Spincemaille, Claire Fontaine, Laurent Van Lancker, Effi en Amir, Jan Locus, Onbetaalbaar, Hiwa K, Jelena Jureša, Nikhil Chopra, Aïlien Reyns

In het Natuurpark vertellen historische foto’s en getuigenissen hoe vluchtelingen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog opgevangen werden. Pijnlijk herkenbaar in de huidige vluchtelingenproblematiek: wat begint als behulpzaamheid buigt om naar een vermoeidheid, ‘vreemde’ bevolkingsgroepen blijven achter op verschillende plaatsen binnen en buiten Europa. Het luik benadrukt dat ontheemding iedereen kan treffen.

Het volledige programma op de website van UN | SETTLED

01/07/2018 tot 11/11/2018
Nieuwpoortsesteenweg
636
8400 Oostende
Geen archief items gevonden