U bent hier

Op plantenreis - Europalia

Een speurtocht door de wonderwereld van exotische gewassen laat u wetenswaardigheden ontdekken over Indonesische planten. In het entreegebouw is er een kleine expositie over de cultuur van Indonesië. In die cultuur is eten heel belangrijk.

De Plantentuin van de Universiteit herbergt een aantal planten die rechtstreeks uit de oerwouden van Indonesië komen. Een speurtocht door de wonderwereld van exotische gewassen laat u wetenswaardigheden ontdekken over  Indonesische planten. Lees of hoor wat Indonesische studenten hierover weten op te dissen.  

In het entreegebouw is er een kleine expositie over de cultuur van Indonesië. In die cultuur is eten heel belangrijk. Naast kookgerei  zijn er ook miniatuurvoorwerpen uit de traditionele veldarbeid te zien. Indonesische gastvrouwen willen u graag meer vertellen over thema’s uit het leven van alledag in hun Indonesische dorpen van herkomst: (t)huis en familie, rituelen rond leven en dood, muziek en volksvertellingen. 

Zij dompelen u in een sfeer van een vakantie naar Indonesië en verklappen u de heerlijkste culinaire recepten. Bovendien kunt u kennismaken met geuren en kleuren van hun specerijen en kruiden, en producten zoals cacao en koffie. Nieuwsgierig?  U kunt u zelfs inschrijven voor hun workshops.

europalia

08/10/2017 tot 22/10/2017
Geen archief items gevonden
Geen gerelateerde tentoonstellingen gevonden