U bent hier

Maarten Van Severen & Co

Maarten Van Severen was geen designer die zijn ontwerp enkel op papier zette, hij was een ‘maker’. Ze is opgevat als een wisselende presentatie die de komende jaren nieuwe en andere ontwerpen toelaat.

De vernieuwde opstelling hedendaags design laat zien wat vormgeven voor Maarten Van Severen (1956-2005) betekende. Over generaties en nationaliteiten heen brengt de presentatie zijn ontwerpen in verband met die van anderen: designers, architecten en kunstenaars van wie het werk hem geïnspireerd heeft of verwantschap vertoont met het zijne. Ze belicht aspecten van vormgeving die nog steeds relevant zijn voor ontwerpers van vandaag.

Maarten Van Severen & Co is een bijdrage aan de Leerstoel Maarten Van Severen, die in 2015 is opgericht aan KASK / School of Arts Gent naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van de ontwerper. Ze is opgevat als een wisselende presentatie die de komende jaren nieuwe en andere ontwerpen toelaat. De scenografie is van de hand van Robbrecht en Daem architecten.

12/09/2015 tot 31/12/2019
Jan Breydelstraat
5
9000 Gent
Geen archief items gevonden