U bent hier

Level - The Fragile Balance of Utopia

‘LeveL’ toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem.

In het kader van het Lichtfestival presenteert Design museum Gent de kinetische lichtinstallatie ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ van het Oostenrijkse designerduo mischer’traxler studio.

‘LeveL’ toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem en doet de installatie letterlijk wankelen.

In rust is de installatie in evenwicht en geven de papieren lampuiteinden het helderste licht. Wanneer je dichterbij komt, een onderdeel aanraakt of een lichte bries veroorzaakt, start het geheel te bewegen en verzwakt de lichtsterkte. ‘LeveL – The Fragile Balance of Utopia’ nodigt je uit om doorheen de lichtinstallatie te lopen, de steeds veranderende atmosfeer te ervaren en stil te staan bij de fragiliteit van perfectie.

De interactieve lichtinstallatie werd ontworpen als een ruimtevullende mobile in het kader van de eerste editie van de London Design Biennale 2016 en is te bezichtigen in het prestigieuze Louis XVI salon in Hotel de Coninck.

31/01/2018 tot 06/05/2018
Jan Breydelstraat
5
9000 Gent
Geen archief items gevonden