U bent hier

Koloniale Spoken, Smoking Guns en Cartoons

Ook deze keer komt het Arab Cartoon Festival met een dringend en dwingend maatschappelijk thema op de proppen: de nieuwe kolonisaties.

De derde editie van Arab Cartoon Festival kan je meemaken van 26 oktober tot 11 november in de Warande en Het Gevolg onder de klinkende naam ‘Koloniale Spoken, Smoking Guns en Cartoons’. Op het programma: expo, storytelling voor kinderen, cartoonworkshops, masterclasses cartoon en nog veel meer …

Ook deze keer komt het Festival met een dringend en dwingend maatschappelijk thema op de proppen: de nieuwe kolonisaties. Vandaag gaan we ervan uit dat we de ‘koloniale periode’ achter ons hebben gelaten, mede sinds de oprichting van de Verenigde Naties (1945), die dekolonisatie als één van haar beginpijlers zag. Ons werd geleerd dat de mens na de twee grote oorlogen herstel vond in de globale verspreiding van de democratie - het rechtvaardige summum dat ook in een heus Charter van de VN werd gesymboliseerd.

In deze derde editie wordt niet enkel het koloniale ‘verleden’ aangekaart, maar vooral de hedendaagse interne koloniale systemen onder de loep genomen. Cartoonisten van over de hele wereld zullen opnieuw present zijn via prikkelende cartoons interactieve workshops, inzichtelijke interviews en video’s en intense talks. 

26/10/2018 tot 11/11/2018
Warandestraat
42
2300 Turnhout
Geen archief items gevonden