U bent hier

Fleurs des Dames - Frans Mortelmans

Tijdens Fleurs des Dames kan je op de tweede verdieping van het kasteel een tentoonstelling met ruim vijftig werken van Frans Mortelmans (1865–1936) bezoeken. Hij is één van de belangrijkste Belgische bloemenschilders aan het einde van de 19de eeuw.

In april zet de Koninklijke Unie van Floristen van België met Fleurs des Dames het hele kasteel opnieuw in de bloemen. Een twintigtal bloemenkunstenaars geven er gedurende vier dagen het beste van zichzelf.

Tijdens Fleurs des Dames kan je op de tweede verdieping van het kasteel een tentoonstelling met ruim vijftig werken van Frans Mortelmans (1865–1936) bezoeken. Hij is één van de belangrijkste Belgische bloemenschilders aan het einde van de 19de eeuw. Na een opleiding van vijftien jaar, deels aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, kiest hij voor een carrière als professioneel kunstschilder. Mortelmans legt zich vooral toe op bloemen en stillevens en als laat-romanticus laat hij zich inspireren door het impressionisme. Hij stelt zijn werken tentoon bij kunstkringen, op salons en in tentoonstellingen in de grote Belgische steden. Zijn werken gaan vlot van de hand en zijn rozenschilderijen krijgen wereldwijd waardering. In 1903 krijgt hij officiële erkenning wanneer het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen een eerste werk aankoopt. Frans Mortelmans is gedurende zijn hele loopbaan professor aan de Academie van Berchem en is er vier jaar waarnemend directeur. Hij is een erg productief schilder: meer dan 850 werken zijn op dit ogenblik geïnventariseerd en voor een groot deel ook gelokaliseerd. Tijdens Fleurs des Dames krijg je dankzij de Stichting Mortelmans een unieke kans om een ruime selectie van zijn bloemenschilderijen te bewonderen.

Website Frans Mortelmans.

Website bloemenevenement ‘Fleurs des Dames’

 

FLEURS DES DAMES

Vrijdag 13 april tot en met maandag 16 april 2018 van 10 tot 22 uur (maandag 16 april tot 18 uur) 12.50 / 9,50 euro (voorverkoop) inclusief tentoonstelling Frans Mortelmans

13/04/2018 tot 16/04/2018
Wolfgang d’Urselstraat
9
Hingene
Geen archief items gevonden