U bent hier

Dirk Braeckman

Dirk Braeckman vertegenwoordigde in 2017 ons land op 57ste Biënnale van Venetië. Zijn tentoonstelling in het Belgisch paviljoen kon op heel wat belangstelling rekenen.

Dirk Braeckman vertegenwoordigde in 2017 ons land op 57ste Biënnale van Venetië. Zijn tentoonstelling in het Belgisch paviljoen kon op heel wat belangstelling rekenen. Die tentoonstelling vormt nu het vertrekpunt voor een dubbeltentoonstelling van Dirk Braeckman in M en BOZAR Brussel.

De tentoonstellingen zijn complementair en belichten afzonderlijke aspecten van zijn veelzijdige praktijk. In M krijg je de experimentele kant van Braeckman te zien. In twee zalen gunt de kunstenaar je een unieke blik in zijn donkere kamer en toont hij kleiner werk op papier in reeksen. Zijn onderzoek naar nieuw media komt ook aan bod. Zo realiseert hij een grote projectie op maat van M.

In BOZAR toont Braeckman een twingtal werken op maat van de architectuur van Victor Horta. Centraal staan zijn monumentale prints, nieuw werk en een selectie oudere beelden die in het verlengde van de tentoonstelling in Venetië liggen.

02/02/2018 tot 29/04/2018
Leopold Vanderkelenstraat
28
3000 Leuven