U bent hier

Begijnhoven - Eeuwenoud en eigentijds

De tentoonstelling kadert in de viering van 20 jaar erkenning van dertien Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed. Zij reist nog tot begin 2020 door de Lage Landen.

Van 2 tot en met 27 februari 2019 loopt de tentoonstelling 'Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds' in het Stedelijk Museum Aarschot. De expo is gratis te bezoeken.

Het project ‘Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds’ brengt de hedendaagse cultuur rond de begijnhoven in woord en beeld onder de aandacht. Tekenaar Stefaan Kerkhof bezocht 40 begijnhoven en maakte er tekeningen van. Zijn zoon Alexander trok in zijn voetspoor met camera in de hand en onderzocht de maatschappelijke tendensen op de begijnhoven.
Het resultaat is een tentoonstelling over uniek erfgoed in de Lage Landen die aan actuele thema’s raakt. Met tekeningen, historische benaderingen, bijzondere verhalen, 360° fotomateriaal en videogetuigenissen. De tentoonstelling kadert in de viering van 20 jaar erkenning van dertien Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed. Zij reist nog tot begin 2020 door de Lage Landen. 

Het Stedelijk Museum voegt een Aarschots luik toe aan de tentoonstelling.

02/02/2019 tot 27/02/2019
Elisabethlaan
103
3200 Aarschot
Geen archief items gevonden