U bent hier

Ars Viva 2018 - Anna-Sophie Berger, Oscar Enberg en Zac Langdon-Pole

Sinds 1953 reikt jaarlijks de Ars Viva prijs uit aan jonge kunstenaars die in Duitsland wonen en werk maken dat zich onderscheidt door zijn progressief karakter. De drie laureaten van 2018 stellen tentoon in het S.M.A.K.

Sinds 1953 reikt de Kulturkreis der deutschen Wirtschaft im BDI e.V. (the Association of Arts and Culture of the German Economy at the Federation of German Industries) jaarlijks de Ars Viva prijs uit aan jonge kunstenaars die in Duitsland wonen en werk maken dat zich onderscheidt door zijn progressief karakter.

De tentoonstelling met werk van de laureaten van de Ars Viva-prijs 2018 doet eerst Kunstverein München aan en reist daarna door naar S.M.A.K. Op deze manier biedt het museum een gerichte blik op de jonge Duitse kunstscène. De drie laureaten van 2018 zijn Anna-Sophie Berger (1989) uit Oostenrijk en Oscar Enberg (1988) en Zac Langdon-Pole (1988), beiden uit Nieuw-Zeeland.

Hoewel hun kunst en onderzoeksgebieden sterk uiteenlopend zijn, werpen elk van deze kunstenaars verdiepende vragen op over de sociale, historische en economische dimensies van voorwerpen en omgevingen. Elk visualiseren en combineren ze hedendaagse conventies over productie, distributie en waardebepaling. Doorheen de tentoonstelling ontmoeten artistieke strategieën zoals hercontextualisering, hybridisering en semantische analyse elkaar.

10/02/2018 tot 13/05/2018
Geen archief items gevonden