U bent hier

KOERS. Museum van de Wielersport

Het Wielermuseum aan het Polenplein werd volledig vernieuwd. Het vernieuwde Museum van de Wielersport kreeg een nieuwe naam en gaat voortaan als KOERS. Museum van de wielersport door het leven. 

Het naamlogo KOERS. Museum van de wielersport krijgt zowel gele, rode, blauwe als groene varianten.

"Niet toevallig de kleuren uit de regenboogtrui. Want Roeselare is de Hoofdstad der Wereldkampioenen. Benoni Beheyt (’63), de betreurde wereldkampioen Jean-Pierre Monseré (’70), tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens (’76 en ’81), en pistefenomeen Patrick Sercu zijn hier allemaal geboren of wonen in Roeselare. Hier voelen wereldkampioenen zich thuis." aldus het museum.

 

KOERS Museum van de wielersport


Open: 
Maart – september (dinsdag tot en met zondag : 10 – 17 uur) - Oktober – februari (dinsdag tot en met zaterdag 10 – 17 uur) - Tijdens feestdagen en brugdagen is KOERS steeds open, met uitzondering van 25 december en 1 januari.
Gesloten: 
Maandag - Open tijdens feestdagen en brugdagen met uitzondering van 25 december en 1 januari.
Prijs: 
€7,00
Korting: 
€5,00
Groepen vanaf 15 betalende personen, Bezoekers vanaf 65 jaar, Kaarthouders van volgende partners: Davidsfonds, Herita, OKRA, Klasse (lerarenkaart) / €1,00: Bezoekers tussen 3 en 18 jaar, Leerlingen in schoolverband, Iedereen verdient Vakantie
Gratis: 
Elke eerste zondag van de maand tijdens het hoogseizoen, Bezoekers jonger dan 3 jaar, Vrienden van KOERS, Stadgidsen Roeselare, Kaarthouders van volgende partners: ICOM, Riebedebie-paspoortactie, perskaart, Begeleiders van mensen met een beperking, Inwoners van Roeselare op vertoon van hun identiteitskaart, Personeel van Stad Roeselare & OCMW Roeselare op vertoon van hun personeelskaart
Combiticket: 
Uw groepsbezoek kan gecombineerd worden met koffie en cake of boterkoek voor of na de rondleiding. Voor dergelijke formule wordt een toegangstarief van € 6,50 per persoon aangerekend. Liever in combinatie met een lekkere Rodenbachtaart? Dan is er het tarief van € 9,00 per persoon. De gids is niet in deze prijs inbegrepen. Gelieve voor groepsbezoek minimum 10 werkdagen vooraf te reserveren.
Laatste toegang 45 minuten voor sluiten
Trein: 
Roeselare
Bus: 
halte: Polenplein
KOERS. Museum van de wielersport
8800 Roeselare
Polenplein
15
Vlaanderen
West-Vlaanderen
+32 (0)51 26 96 00

Tentoonstellingen

06/06/2019 tot 30/07/2019
Expo MERCKX 51