U bent hier

KMSKB Museum voor Moderne Kunst

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) zijn een overkoepeling van de museale instellingen Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Wiertz Museum, het Musée Meunier Museum, het Musée Magritte Museum en het Musée Fin-de-Siècle Museum. Met 20.000 werken van de vijftiende tot de eenentwintigste eeuw bewaren de zes musea de belangrijkste collectie aan beeldende kunsten van ons land.

De verzameling moderne en hedendaagse kunst van de KMSKB bestrijkt de periode vanaf het einde van de 18e eeuw tot vandaag.

Wegens renovatiewerken is slechts een gedeelte van de collectie moderne kunst tentoongesteld. De werken zijn te bezichtigen in de tentoonstelling “De keuze van de conservatoren”.

Van Jacques-Louis David en zijn wereldberoemde Moord op Marat over de mossels van Broodthaers tot hedendaags werk van Wim Delvoye en Panamarenko. Het zijn maar drie ijkpunten van de collectie moderne kunst in Belgiës schatkamer die ‘Koninklijk Museum voor Schone Kunsten’ heet. Die ‘moderne kunst’ begint eind 18de eeuw met het neoclassicisme. Dat is ook de stijl van het gebouw waar zich de collectie van de 19de eeuw bevindt. Een paar van de vele hoogtepunten: de Franse en Belgische romantici, het zeer volledige overzicht van het oeuvre van James Ensor, de belangrijkste openbare collectie ter wereld van René Magritte, Cobra...

 

De 20ste eeuw wordt getoond in zes verdiepingen... onder de grond. Bovendien worden die tot op –6 verlicht met natuurlijk licht, dankzij een immense lichtkoker op het Museumplein.

 

Archief Openbaar Kunstbezit Vlaanderen: 

 

 

Open: 
Dinsdag tot en met vrijdag
Gesloten: 
Maandag, 1 januari, de tweede donderdag van januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België sluiten op woensdag 24 en 31 december 2014 om 14.00 uur.
Prijs: 
8,00 €
Korting: 
6,00 €
Volwassenen 65+ en volwassen groepen - 2,00 €: Kinderen en jongeren 6 - 25 jaar, alleen of in groep, Personen met een handicap en hun begeleider, Werkzoekenden en leefloners (wet van 26 mei 2002)
Gratis: 
Kind (tot en met 5 jaar) begeleid door een volwassene, Vrienden van de KMSKB, Alle bezoekers op de eerste woensdag van de maand vanaf 13 u, Houders van een perskaart, Eén begeleider per groep die een sterk verlaagd tarief geniet, Belgisch onderwijzend personeel, ICOM-leden, Leden van ICOM-Vlaanderen, ICOM / Wallonie-Bruxelles, Brusselse stadsgidsen, Personeelsleden van het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo)
Combiticket: 
Combi (Magritte, Modern, Oldmasters,Fin-de-Siècle): 13,00 €
Uren: 
van 10.00 uur tot 17.00 uur (De kassa’s sluiten om 16.30u)
Trein: 
Centraal Station
Tram: 
92 of 94 (halte: Koning) - Metro Lijn 1 of 5 (halte: Park of Centraal Station)
Bus: 
Lijn 27, 38, 71 of 95 (halte: Koning) - Lijn 29, 63, 65 of 66 (halte: Park of Centraal Station)
KMSK Museum voor Moderne Kunst
1000 Brussel
Regentschapsstraat
3
Brussel
Brussels Gewest
+32 (0)2 508 32 11
+32 (0)2 508 32 32

Tentoonstellingen