U bent hier

KMSKB Magritte Museum

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) zijn een overkoepeling van de museale instellingen Musée Old Masters Museum, het Musée Modern Museum, het Musée Wiertz Museum, het Musée Meunier Museum, het Musée Magritte Museum en het Musée Fin-de-Siècle Museum. Met 20.000 werken van de vijftiende tot de eenentwintigste eeuw bewaren de zes musea de belangrijkste collectie aan beeldende kunsten van ons land.

Magritte is een van de beroemdste schilders ter wereld. De vreemde, fascinerende wereld die hij in zijn doeken creëert draagt bij tot de internationale uitstraling van het reële Brussel. Deze prominente figuur heeft een eigen museum in de stad waar het grootste deel van zijn oeuvre tot stand kwam.

Het KMSKB maakt deel uit van de prestigieuze Koninklijke Musea voor Schone Kunsten die hiertoe een samenwerking aangingen met de "Fondation Magritte" en de ondersteuning genoten van Suez. Het bevindt zich op het Koningsplein in Brussel, meer bepaald in het vernieuwde Altenloh Hotel, een neo-classicistisch gebouw dat in de 19e eeuw ontworpen werd door Alphonse Balat - ja, dat is de man die ook de Koninklijke Serres tekende. Het voormalige hotel is - ondergronds - verbonden met de Musea voor Schone Kunsten.

Het Magritte Museum is gewijd aan het oeuvre, het gedachtegoed en het leven van René Magritte, waarbij de grootste collectie ter wereld - één van meer dan 200 werken - wordt getoond. De wereldwijde bekendheid van Magritte garandeert uiteraard een groot succes voor het project.

 

Archief OKV: 

 

musée magritte museum – From the quotidian to the extraordinary.

Open: 
van dinsdag tot vrijdag
Gesloten: 
op maandag, 1 januari, 2de donderdag van januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december
Prijs: 
8,00 €
Korting: 
6,00 €
senioren (65+), groepen min. 15 pers. - 2,00 €: Kinderen en jongeren van 6 tot 25 j., zowel individueel als in groep, andersvaliden en 1 begeleider per andersvalide, werklozen en begunstigden van het leefloon, artikel 27
Gratis: 
Kinderen tot 5 j., op vertoon van geldig bewijs: pers, Vrienden van de KMSKB, onderwijzend personeel (BE), ICOM, AFMB-VMV (l’Association francophone des Musées de Belgique -Vlaamse Museumvereniging), stadsgidsen van Brussel, Belspo personeel, elke bezoeker elke eerste woensdagnamiddag van de maand vanaf 13u. 1 begeleider per groep die van een sterk verlaagde tarief geniet.
Combiticket: 
combi met Museum Oude & Moderne Kunst: 13,00 € - B-Dagtrip NMBS
Uren: 
van 10.00 uur tot 17.00 uur (De kassa’s sluiten om 16.30u)
Trein: 
Brussel Centraal
Tram: 
92, 94 Metro: Centraal station of Park (lijn 1)
Bus: 
27, 29, 38, 71 en 95 Parking Albertina / Congres, via de Solstraat of het Poelaertplein
Magritte Museum
1000 Brussel
Regentschapstraat
3
Brussel
Brussels Gewest
32 (0)2 508 32 11
32 (0)2 508 32 32

Tentoonstellingen

23/05/2018 tot 18/11/2018
Nicolas Party